RSS

Crema de zahar ars

31 Ian

Ingrediente:

800 ml. lapte;
6 oua;
1 pliculet zahar vanilat;
18 linguri zahar;
esenta rom, scortisoara.

Mod de preparare:

    Batem galbenusurile bine cu 8 linguri de zahar, dupa care le adaugam peste albusurile batute bine pana ce a iesit o spuma alba si pufoasa. Usor, usor se toarna laptele  ( la temperatura camerei) si mirodeniile – esenta si scortisoara.
Separat, intr-o cratita potrivita, punem 10 linguri de zahar si lasam la foc mic pentru a se topi si carameliza. Aveti grija sa nu se arda. Pentru asta supravegheati indeaproape si din cand in cand miscati cratita incercand  sa aduceti zaharul topit pe peretii acesteia. Cand zaharul este topit si peretii peretii cratitei sunt acoperiti cu zahar topit atunci turnati incet compozitia si introduceti cratita in cuptorul preincalzit inainte cu 5-10 minute.
Lasati la copt timp de 40 minute la temperatura de 180 oC sau pana capata o consistenta mai groasa, ca o budinca. Lasam apoi la racit, dupa care, crema poate fi   servita simpla, cu frisca sau cu fructe.

Pofta buna!

 
Scrie un comentariu

Publicat de pe 31 ianuarie 2012 în Dulciuri, Reci

 

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: