RSS

Budinca de gris cu fructe

11 Dec

INGREDIENTE:

– 1 l lapte

– 250gr gris

– 8 linguri de zahar

– esenta de vanilie

– unt -cat o nuca

– 1 portocala

– 2 kiwi

– 1/2 grapefruit

– zeama de lamaie

– boabe de struguri albi/negri

– 1pliculet „jeleu” transparent

Mod de preparare :

Punem la fiert laptele cu zaharul, esenta de vanilie si untul. Cand incepe sa fiarba adaugam grisul treptat si amestecam  fara sa ne oprim cu un tel. Lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand pana compozitia devine vartoasa. Curatam fructele, intre timp, apoi le taiem felii subtiri, dupa care le stropim cu putina zeama de lamaie.  Pregatim niste boluri mici pe care le-am udat cu apa si punem amestecul de gris in ele. presam bine grisul ca sa ia forma bulurilor si nu le umplem de tot, lasand putin loc pentru a pune fructele deasupra, aranjate dupa bunul plac. Separat facem amestecul de jeleu , dupa cum spun intructiunile de pe plic, si-l turnam deasupra fiecarui bol. Lasam la racit , dupa care se serveste.

Pofta buna!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 11 Decembrie 2011 în Dulciuri, Reci

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: