RSS

Bors de fasole cu afumatura

18 Dec

Ingrediente :

4 l apa , 500 gr  fasole fierte, 250 gr varza murata, 300 gr afumatura(costita, muschi, kaiser, scarita etc.), 300 ml zeama de varza murata, 1 ceapa potrivita, 1 morcov mai mare sau 2 mai mici, 1 radacina mica de patrunjel si una de telina , 1 pastarnac, 800 ml bors de putina, 75 ml ulei, jumatate de legatura de patrunjel verde, 250ml suc de rosii, 2 fire de cimbru uscat sau mai mult – dupa gust.

Mod de preparare :

Se  pregateste o oala de 6- 7  l in care punem uleiul la incins , tocam potrivit ceapa si o punem peste ulei, lasam putin sa se patrunda dupa care adaugam radacinoasele taiate cubulete mai mari sau ai mici , dupa plac. Le lasam putin la calit, dupa care adaugam apa si asteptam sa fiarba. Dupa 15-20 min de cand a inceput sa fiarba ,  punem afumatura taiata bucati , apoi adaugam si varza murata taiata cat mai marunt  si dupa alte 5 min. punem in oala  fasolele fierte deja. Spre sfarsit punem zeama de varza murata,  borsul, sucul de rosii  si jumatate din cantitatea de patrunjel verde. Lasam sa fiarba, maxim 10 min, saram dupa gust apoi oprim focul. Dupa ce s-a oprit din clocotit punem cimbrul si patrunjelul verde care a ramas.

NOTA: atentie la sare , avand in vedere ca varza murata este sarata deja , mai intai gustati inainte de a mai pune sare.

Pofta Buna!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 18 Decembrie 2011 în Calde, ciorbe, Mancaruri

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: