RSS

PRAJITURA CU MERE

18 Dec

Ingrediente :

250 gr faina, 1 plic de praf de copt, 180 gr  zahar(150 gr + 30gr),  250 ml lapte, 100 ml ulei, 3 oua,  esenta de vanilie, esenta  de rom, 6 mere potrivite , 100 gr unt, 1 pliculet cu glazura de ciocolata Dr.  Oetker sau facuta in casa.

Mod de preparare:

Aluatul: se bat bine ouale cu uleiul si 150 gr zahar, se adauga laptele, se amesteca bine, se pun si esentele, dupa care se toarna totul peste faina amestecata cu praful de copt. Se omegenizeaza bine, dupa care se toarna totul intr-o tava de prajituri , apoi se baga la cuptor preincalzit, pentru 25-30 de min, la 180 grade. Aproape de sfarsitul coacerii se scoate putin pentru a incerca aluatul pe mijloc cu un scobitor sau un bat de chibrit. Daca nu se lipeste nimic de scobitor , inseamna ca este copt cat trebuie. Se lasa la racit.

NOTA: daca vreti ca blatul prajiturii sa fie mai inalt , coaceti-l intr-o tava mai micuta , daca nu il puteti coace intr-una obisnuita.

Merele: le curatam de coaja si samburi si le taiem in patru , apoi feliute cat mai subtiri  sau pot fi taiate si cubulete dar nu prea mari. Dupa ce am pregatit merele , punem o tigaie la incins dupa care punem si untul pentru a se topi. Cand este gata topit, adaugam peste unt merele si cele 30 gr de  zahar  dupa care amestecam usor  timp de 5-10 min. la foc mic, pana cand bucatile de mere devin aurii.

Dupa ce s-a racit aluatul, adaugam peste el merele acoperind toata suprafata din tava . Separat se prepara glazura recomandata sau preparata in casa , dupa cum doriti si se aplica deasupra merelor, cuprinzand , la fel, toata suprafata prajiturii. Se lasa la racit , apoi se serveste.

Sa aveti pofta !

 
2 comentarii

Scris de pe 18 Decembrie 2011 în Dulciuri, Reci

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

2 responses to “PRAJITURA CU MERE

  1. flori

    20 Decembrie 2011 at 18:45

    am vrut s-o fac si eu, dar…reteta nu e clara…care zahar se bate cu ouale si care zahar se pune cu merele???? la ce temperatura trebuie copt blatul??, trebuie cuptorul preincalzit???
    m-am dezumflat,…pe bune, arata asa bine in poza, am vazut-o de ieri pe fb si azi chiar am luat special mere…:((((

     
    • onik

      21 Decembrie 2011 at 12:40

      scuze , am scris reteta pe fuga …greseala mea. am completat ce era de completat si acum sper sa fiti multumita , iar poza care ati vazut-o nu e de la prajitura asta , e poza de profil si e de la o alba ca zapada … o zi buna sa aveti …si spor la facut dulciuri …

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: