RSS

Varza calita

19 Dec

Ingrediente :

– 500 gr varza murata, 80 ml ulei, 200 gr kaiser sau costita afumata, 1 bucata potrivita de sorici, 2 linguri bulion, piper, 2 cani de apa,  cimbru , busuioc.

Mod de preparare :

Se scoate varza din zeama ei, se stoarce bine in mana , dupa care se taie marunt. Se pune uleiul intr-o cratita , de preferat teflonata sau de tuci,  si se lasa putin la incins. Se adauga kaiserul sau costita taiate bucati pe cat posibil mai mici, apoi dupa 5 minute se adauga si varza taocata. Prima cana de apa se pune peste alte 5 min si se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand, pana scade zeama. Cand varza este suficient de scazuta adaugam bulionul si cealalata cana de apa, impreuna cu busuiocul. Amestecand, lasam sa scada si de aceasta data apa dupa care oprim aragazul. Presaram putin cimbru si amestecam, dupa care  e gata de servit  cu mamaliguta calda si ardei iute.

POFTA BUNA!

 
Un comentariu

Scris de pe 19 Decembrie 2011 în Calde, Mancaruri, Reci

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

One response to “Varza calita

  1. Retete, de Cosmin Albulescu

    21 Aprilie 2012 at 22:35

    Varza calita, efectiv am apa in gura

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: