RSS

Drob cu ficat de pui

24 Ian

Drob cu ficat de pui

Ingrediente:

–         1 kg. ficat de pui;
–         500 gr. pipote si inimi de pui;
–         100 ml. ulei;
–         8 oua;
–         Patrunjel sau marar;
–         8 cepe ( mai mari);
–         Piper, sare.

Mod de preparere:

Se spala bine inimile si pipotele, apoi se pun la fiert. Cand acestea sunt fierte bine, punem peste ele 500 gr de ficat si-l dam intr-un clocot. Scoatem fierturile si le punem intr-un castron.

Dupa ce se racesc se dau prin masina de tocat sau robot, dupa aceea dam si ceapa, iar peste adaugam restul cantitatii de 500gr.  de ficat crud, pe care o tocam impreuna cu ceapa si o rasturnam peste celelante fierturi, adaugam sare piper, mararul, ouale si uleiul si amestecam bine compozitia. Pregatim 2 tavi de chec, le punem hartie de copt si adaugam compozitia – de recomandat ar fi nu mai mult de ¾ umplutura in tava, pentru ca dupa aceea poate ramane un pic crud la mijloc. Se coace  la foc de 180 grade, timp de 35-40 min., apoi se incearca cu un scobitor in mijloc. Daca scobitorul iese cuarat si la suprafata este cat de cat rumen, atunci drobul  este gata. Se lasa la racit  in tavile in care s-a copt, apoi se taie felii si se serveste ca aperitiv.

POFTA BUNA !

Bucataresc - drob cu ficat de pui
Drob de ficat cu pui


 
2 comentarii

Scris de pe 24 Ianuarie 2012 în Aperitive, Reci

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “Drob cu ficat de pui

  1. Monica

    16 Martie 2012 at 13:30

    e o reteta delicioasa si sanatoasa🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: