RSS

Gogosi americane

01 Feb
Gogosi americane (28)

Gogosi americane


Ingrediente:

3 cani de faina;
1 cana zahar;
2 oua;
3/4 cana iaurt;
2 linguri margarina;
1/2 praf de copt;
1 lingura bicarbonat;
ulei vegetal pentru prajit.

Ingrediente pentru glazura:
2 plicuri glazura decor ( Dr. Oetker);
nuca de cocos

Mod de preparare:

   Pregatiti intr-un castron mare jumatate din cantitatea de faina, unde amestecam cu toate ingredientele, mai putin uleiul. Batem compozitia cu un tel mare, iar dupa ce s-a omogenizat bine adaugam restul de faina. Daca mai necesita mai adaugam faina pana ce aluatul devine numai bun de lucru. Acoperim castronul si-l dam la frigider timp de 15 minute.
Dupa ce au fost facute cele de mai sus, intindem coca, dar nu prea tare pentru ca foaia de aluat nu trebuie sa fie prea subtire dar nici prea groasa. Luam o cana uscata si curata si taiem in forme rotunde , iar gaura din
mijloc o facem cu un capac de la un PET de suc. Apoi se pune in tigaie in ulei incins.
Dupa ce s-a incins bine uleiul, dam ochiul aragazului la mic si intoarcem treptat gogosile  pana prind culoare
aramie. Le scoatem pe un platou sau intr-un castron, iar dupa ce le-am terminat pe toate de „incins” le lasam la
racit si intre timp pregatim glazura, urmarim indicatiile de pe plicul de glazura si dupa ce am turnat glazura pe fiecare gogoasa presaram nuca de cocos.
De recomandat ar fi sa ca dupa ce le-am facut gaura  din mijloc , sa le mai intindem putin , pentru ca mijlocul lor sa nu se apropie cand se prajesc.
Se lasa putin sa se raceasca glazura de pe ele dupa care pot fi servite.

Pofta Buna!

Această prezentare necesită JavaScript.

 
6 comentarii

Scris de pe 1 Februarie 2012 în Bucatareia internationala, Dulciuri

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 responses to “Gogosi americane

  1. Nastase Liliana

    8 Februarie 2012 at 12:26

    asa este. am sa incerc si alte retete cu placere

     
    • Bucataresc

      8 Februarie 2012 at 12:29

      Multumim de incredere ( toate retetele publicate sunt facute si testate personal) si va rugam sa ne spuneti parerea indiferent daca este buna sau rea

       
    • Mihaela

      8 Februarie 2012 at 12:30

      ARATA SUPER…….TREBUIE SA INCERC SI EU…

       
      • Bucataresc

        8 Februarie 2012 at 12:36

        Nu numai ca arata bine dar sunt si foarte bune. Va asteptam cu un review

         
  2. Nastase Liliana

    8 Februarie 2012 at 12:13

    ieri am pregatit aceste gogosi, sunt o delicatese( faina a intrat mai mult de 3 cani)

     
    • Bucataresc

      8 Februarie 2012 at 12:23

      Ne bucuram! Uneori cantitatea depinde si de faina

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: