RSS

BRIOSE APERITIV

02 Feb

BRIOSE CU PARMEZAT

INGREDIENTE:

– 200gr faina

– 4 linguri parmezan

– 5 oua

– 350 ml lapte

– sunca presata ori salam Victoria

– cimbru  si  putin busuioc uscat

MOD DE PREPARARE :

         Inainte de a incepe pregatirea aluatului , pornim cuptorul si-l lasam la 200 de grade sa se incalzeasca bine. Punem intr-un bol mai mare ouale , pe care le batem cu un tel  pana cand acestea isi dubleaza volumul . Adaugam parmezanul, faina si laptele – treptat, amestecand incet sa nu se faca cocoloase. Ca sa nu faceti cunostinta cu neplacerea asta , adaugati laptele putin cate putin , iar la inceput frecati bine cu telul ,abia  cand v-a iesit ca o pasta , adaugati tot laptele, incetul cu incetul. Consistenta compozitiei trebuie sa fie precum cea a unei smantani un pic lichida. Dupa ce am trecut si de verificarea asta , punem ierburile aromate, cimbrul, busuiocul, precum si sarea si piperul.

         Pregatim  o forma de 12  briose, o ungem cu putin ulei , dar putin  nu mult (ca altfel o sa dea pe jos in cuptor si va umpleti casa de fum :))  ), dupa care o lasam putin  in cuptor, cam 4-5 min. Dupa ce am scos tava de la incalzit, adaugam aluatul in forme, dar nu mai mult de 3/4 , pentru a nu se umfla prea tare.  Le lasam la copt  aproximativ 25 – 30 min. Cat timp se coc , sa nu deschideti cuptorul.  Dupa ce le-am scos de la cuptor, ele o sa se lase putin, dar asta nu este o problema deoarece , in locul unde s-au lasat  presaram pe fiecare  parmezan sau cascaval . Mai exista si varianta in care  nu se lasa , numai ca daca vrem sa le avem „bombate” va trebui sa le lasam dupa coacere in cuptor, pana cand acesta aproape se raceste si in acest caz punem mai putin parmezan deasupra lor.  Briosele aperitiv pot fi servite si calde dar si reci.

POFTA BUNA!

 
2 comentarii

Scris de pe 2 Februarie 2012 în Aperitive

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 responses to “BRIOSE APERITIV

  1. Monica

    21 Martie 2012 at 15:32

    ce idee buna, mai ales pentru cand am musafiri😉

     
    • Bucataresc

      22 Martie 2012 at 19:37

      si eu le folosesc cand am musafiri si vreau sa scap repede🙂

       

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: