RSS

Spate de pui si cartofi -la cuptor

06 Feb

Ingrediente:

– 1 Kg. cartofi;
– 6 buc. spate de pui;
– 100 ml. suc de rosii sau kechup;
– 500 ml zeama de carne;
– 4 linguri bulion de rosii;
– ulei de masline; sare; piper; cimbru; busuioc.

Mod de preparare:

    Punem la fiert spatele de pui, in aproximativ 2 l de apa. Curatam cartofii de coaja; ii spalam, dupa care-i taiem in bucati medii. Pregatim o tava de sticla, termorezistenta, punem cartofii in ea, ii stropim cu uleiul de  masline, presaram sare pe ei, amestecam bine, dupa care ii dam la cuptor si ii lasam timp de 30 min. la foc de 180 oC.
    Dupa ce am fiert bucatile de spate, le scoatem din zeama, dupa care pregatim celelalte ingrediente care ne-au ramas, pentru a le avea aproape, in etapa urmatoare.
    Cand au trecut cele 30 min. scoatem din cuptor carofii, adaugam peste ei sarea, piperul, bulionul si 500 ml. zeama in care a fiert  carnea.  Amestecam bine cartofii si tot ce am adaugat peste ei, presaram busuiocul si punem deasupra bucatile  de spate, adaugam razlet sucul de rosii  sau Kechup-ul dupa care presaram si cimbrul si lasam la cuptor inca 10-15 minute.
    Se poate servi alaturi de o muratura buna.

     Pofta buna!

Această prezentare necesită JavaScript.

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 6 Februarie 2012 în Calde, Mancaruri

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: