RSS

Tarte cu struguri

12 Feb
tarte mici cu struguri

tarte cu struguri

INGREDIENTE :

500 gr  faina

250 gr margarina

2 oua

1 plic praf de copt 

un praf de sare

2 plicuri de budinca (vanilie, capsuni, caramel, ce vreti voi )

8 linguri de zahar

1000 ml lapte

500 gr bobite de struguri diversificati (albi, negri)

2 pliculete de jeleu transparent Dr.Oetker

MOD DE PREPARARE:

            Punem intr-un castron faina, praful de copt, praful de sare, ouale si maragrina taiata cubulete , apoi framantam bine. Dupa ce am terminat de amestecat foarte bine ingredientele in aluat, lasam coca la rece pentru 15 – 30 min, apoi il portionam ca sa intindem foi , dupa marimea formelor de tarte pe care le avem, mai mici sau mai mari. Formele care le-am pregatit, le ungem cu margarina sau le imbracam cu foaie de copt, dupa care asezam aluatul numai bun de pus la copt. Atentie foia de tarta trebuie sa se intinda putin si pe peretii formei. Lasam la copt timp de 25 de minute , la temepratura de 180 de grade, dupa care le scoatem si le lasam la racit. Dupa ce am teminat de copt foile de tarta , preparam budinca portionad cate un pliculet pentru 500 ml de lapte , din care se iau 4 linguri si se amesteca praful plus 3 liguri de zahar, iar restul de lapte se pune la fiert. Cand a inceput sa fiarba adaugam compozitia de budinca si amestecam incontinuu, timp de 3 min. La fel se procedeaza si cu celalalt pliculet , numai ca de recomandat ar fi ca imediat dupa ce ati terminat cu prima budinca sa o si adaugati in tarta  ca sa nu se raceasca , apoi va apucati de cea de-a doua. Asta in cazul in care aveti doua pliculete de budinca cu arome diferite. Daca aveti aceeasi arome pentru ambele pliculete,  le puteti face odata.

              Cand budinca este gata , foile de tarta sa fie pregatite pentru ca urmeaza sa le umplem 3/4 , dupa care asezam bobitele de struguri dupa bunul plac. In timp ce lasam budinca la racit , preparam si jeleul , pentru care urmarim  instructiunile de pe pliculet, exceptand faptul ca mai adaugam inca o lingura de zahar pentru fiecare plic , ca sa ne iasa putin mai dulce. Imediat dupa ce am terminat de facut jeleul , turnam cate putin pe fiecare tarta , atat cat sa-i cuprinda toata suprafata. Adugam rapid si bombonelele pentru decor, dupa care le  lasam la racit pana cand jeleul s-a intarit bine, apoi pot fi servite.

SA AVETI POFTA!
 
5 comentarii

Scris de pe 12 Februarie 2012 în Dulciuri, Reci

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 responses to “Tarte cu struguri

  1. Monica

    16 Martie 2012 at 13:17

    delicioase ! am gasit desertul perfect de preparat in weekend😉

     
  2. madalinaciucu

    29 Februarie 2012 at 12:54

    Am apa in gura!🙂

     
  3. Bucataresc

    16 Februarie 2012 at 12:00

    ms.! sunt si delicioase!

     
  4. dialiciousweets

    16 Februarie 2012 at 10:18

    ft frumos arata!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: