RSS

OREZ „ALINTAT”

20 Feb

orez alintat

INGREDIENTE :

300 gr orez;

1500 ml lapte;

8 linguri de zahar;

un varf de lingurita de scortiosara;

1 plic budinca de vanilie;

MOD DE PREPARARE :

Pregatim oala in care o sa fierbem laptele , clatind-o cu putina apa (pentru a nu se lipi laptele de ea, atunci cand fierbe).  Prin urmare  incepem cu laptele , care il punem la fiert . Cand acesta incepe sa fiarba adaugam cele 300 de gr de orez si amestecam bine, dupa care lasam sa fiarba. Cand orezul s-a umflat si consideram ca este indeajuns de fiert , adaugam zaharul si  presaram putin scortisoara, apoi mai lasam putin la fiert. Intre timp, intr-un castronel, pregatim  budinca. Continutul prafului de budinca il amestecam cu putin lapte (cam 4 linguri) iar cand suntem aproape sa dam orezul de pe foc adaugam budinca si amestecam bine, timp de 3 minute , fara sa ne oprim. Dupa ce am facut toata astea , inchidem ochiul de la aragaz si punem orezul alintat cu scortisoara si budinca   la racit , in castronele sau farfuriute. Dupa ce s-a racit putin poate fi servit si de cei mari si de cei mici.

POFTA BUNA!

 
Un comentariu

Scris de pe 20 Februarie 2012 în Dulciuri, Rapide

 

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

One response to “OREZ „ALINTAT”

  1. madalinaciucu

    29 Februarie 2012 at 13:00

    Suna f bine!

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: