RSS

Briose cu nuca si scortisoara

23 Feb

Ingrediente:

250 gr. faina;

150 gr. zahar;

1 plic praf de copt;

50 gr. nuca macinata;

un varf de lingurita de scortisoara

250 ml. lapte;

3 oua;

100 ml ulei;

esenta de vanilie;

zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare:

           Faina alba amestecata cu  praful de copt, scortisoara  si nuca le pregatim intr-un castron mai mare. Separat, batem ouale cu zaharul , uleiul si turnam treptat laptele. Dupa ce am amestecat bine, rasturnam compozitia peste faina continuand sa amestecam.

        Pregatim tavile cu formele de briose, le tapam cu hartie pentru briose, apoi adaugam compozitia. Intre timp incalzim cuptorul la 180 gradeC si dupa 2 minute le introducem, asteptand sa se coaca la aceeasi temperatura timp de 30 de minute. Pe o farfurie punem zaharul pudra, iar dupa ce s-au copt le „tavalim” la suprafata apoi le asezam pe o alta farfurie urmand a fi servite.

           Pofta Buna!

Această prezentare necesită JavaScript.

 
6 comentarii

Scris de pe 23 Februarie 2012 în Dulciuri

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

6 responses to “Briose cu nuca si scortisoara

  1. Anonim

    5 Februarie 2013 at 20:05

    De ce nu dati reteta complecta daca tot va afirmati si avizati si fotografi de unde sa ghiceasca cantitatea de ulei ar fi usor pt. cei care au mai facut aceasta reteta dar pt. cei care sunt la inceput ce sa deduca ????

     
    • Bucataresc

      1 Iunie 2013 at 17:24

       
    • Bucataresc

      2 Iunie 2013 at 19:31

      rectificare … se foloseste 100 ml de ulei , pe langa celelalte ingrediente…imi cer scuze…asa se intampla cand te grabesti; cat despre „afirmare” acest blog nu e pentru asa ceva, e doar o pasiune de a mea pentru gatit , pe care am vrut sa o impart si cu alte persoane…si dupa o pauza indelungata din moive personale o sa mai apara si alte retete, iar daca mai sunt greseli , va multumesc ca mi le aratati pentru a le corecta🙂

       
  2. Anonim

    12 Ianuarie 2013 at 20:12

    care ulei se adauga la reteta?nu este mentionata cantitatea….din pacate

     
  3. Dan Monica

    8 Septembrie 2012 at 20:07

    arata f bine!🙂

     
  4. madalinaciucu

    29 Februarie 2012 at 13:02

    Acum chiar salivez, arata genial!!😀

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: